Soms is het OK om te downsizen...

Jaande… ik ben nu een dikke 6 maand fulltime bezig als zelfstandige en wat een rit is me dat al geweest. Al eens keihard met de smoel tegen de muur gelopen, portie janken ook al enkele keren gehad, gelukkig met de keuzes die ik maak en soms ook niet weten waar mijn hoofd staat van het vele werk. En laat nu net dat laatste de reden zijn waarom ik enkele knopen heb doorgehakt. Laat ik jullie even meenemen in de toekomst van Vive le Véro…Hoewel die ook vliegensvlug kan veranderen 😉

Lees meer »

Help, ik heb een creatieve blok!

Het kan ons allemaal wel eens overkomen: het zit vast daarboven. Koppeke op slot en alle ideeën blijven uit. Paniek, stress want opeens denk je dat je die mojo kwijt bent en dat dit het einde van je carrière is.Tot je ontdekt hoe je die ideeënfontein weer op gang krijgt en een opgeluchte “oef” kan slaken. Het is er weer. Die heerlijke flow is terug en de tekeningen stromen uit je hoofd en hand.Hoe ik dat doe? Wel, ik ga je mijn ultieme “Véro's creative survival gids” meegeven.

Lees meer »

Het impostersyndrome en waarom dit niet fake is!

Voila, ik ga het zeggen. Ik heb een syndroom. En dat beest heeft een naam: het imposter syndrome. Klinkt als een rare vogel die ineens komt aanwaaien, maar het is wel degelijk serieus. En wat dit syndroom nu eigenlijk is ga ik jullie proberen uitleggen. Allez, proberen. Ik ben geen specialist he, zou ik wel durven? Of wie weet ga ik door de mand vallen?

Lees meer »

Hoe bepaal ik mijn uurtarief als illustrator?

Wat mij betreft één van de moeilijkste opdrachten die ik ooit heb moeten doen: hoeveel ga je vragen per uur? Maanden ben ik bezig geweest met het zoeken van info, vragen stellen, rekenen, … En het is blijkbaar ook zo een taboe onderwerp terwijl er volgens mij meer helderheid in mag komen. Maar ondanks die ellenlange zoektocht weet ik nu perfect wat ik moet vragen om datgene over te houden waar ik van moet leven. En net omdat die zoektocht zo moeilijk was, neem ik jullie graag even mee in mijn redenering.

Lees meer »

Wat als het opeens niet meer volgens plan gaat?

Je kan al je zaken nog zo op orde hebben, een planning hebben om U tegen te zeggen, een financieel plan waar zelfs onze regering jaloers op zou zijn… maar wat als het opeens niet meer volgens plan gaat? Wat doe je als je een onverwachte tegenslag hebt? In een kot kruipen? Opgeven? Of ga je vechten... Wel, ik heb gevochten. Want opeens ging het niet meer volgens plan. 

Lees meer »

En wat about social media?

Hoe kijk ik als ondernemer naar die social media? En dan meer specifiek als illustrator? Er is een wildgroei aan informatie en het is... teveel.In het huidige landschap word ik soms gek van alle “moeten” en “aangeraden” dus ik ga er gewoon mijn eigen ding mee doen. En dat is vooral wat jullie ook moeten doen: je eigen ding.

Lees meer »

De wilde plannen voor 2023...

Plannen… ik zou het eerder 1001 ideeën noemen waarvan ik echt hoop dat ik ze allemaal kan uitvoeren. Als ik spontaan aan het grootste plan denk dan zeg ik: overleven. Overleven als ondernemer, niet falen in mijn sprong, en misschien wat successen hebben ook.Maar dat lukt niet als je stil blijft zitten. De gevleugelde spreuk van mijn oma was immers: “ze komen het u niet op een blaadje presenteren zenne meiske” Met dat in het achterhoofd rechten we de schouders, steken we de borst vooruit en gaan we volop aan de slag.(Opgeven is namelijk iets wat niet echt in mijn woordenboek staat)

Lees meer »

Hoe werkt dat, die tekeningen?

Cool he? Zo een video van een tekening... En het ziet er zo eenvoudig uit!Was het maar waar. Was het maar waar dat ik op 30 seconden een tekening uit mijn grote magische hoed kon toveren. Maar zo werkt het niet! Er gaat een heel proces aan vooraf en ik neem jullie graag even mee achter de schermen voor het ontwerpen van de kerstkaarten: timing, hoe ik die ideeën krijg, hoe ik zoek naar de enveloppen, ...

Lees meer »

Wie is Vive le Véro?

Jullie zien waarschijnlijk al die geweldige illustraties passeren op social media en je vraagt je misschien wel af: wie is die griet die achter die illustraties zit?

Lees meer »