De wilde plannen voor 2023...

Gepubliceerd op 13 januari 2023 om 15:00

Plannen… ik zou het eerder 1001 ideeën noemen waarvan ik echt hoop dat ik ze allemaal kan uitvoeren. Als ik spontaan aan het grootste plan denk dan zeg ik: overleven. Overleven als ondernemer, niet falen in mijn sprong, en misschien wat successen hebben ook.

Maar dat lukt niet als je stil blijft zitten. De gevleugelde spreuk van mijn oma was immers: “ze komen het u niet op een blaadje presenteren zenne meiske” Met dat in het achterhoofd rechten we de schouders, steken we de borst vooruit en gaan we volop aan de slag.
(Opgeven is namelijk iets wat niet echt in mijn woordenboek staat)

 

1. Mezelf definiëren

 

Wat bedoel ik daar nu weer mee. Wel, ik zit nu eenmaal in een poel van ondernemers en dan komt al dikwijls eens de vraag “en? Wat doet gij nu feitelijk”.
Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat mijn antwoord dikwijls vooraf gaat met een dikke vette “euh…” gevolgd door “ik maak tekeningen”
En dat klopte niet. Althans niet voor mij. Dus ik ben aan de slag gegaan met pen en papier en ik ben beginnen schrijven.

Tijdens dit proces kwam VISUEEL en VERHALENVERTELLER steeds naar voor.
Tadaaaaz: gevonden! Ik ben een visuele verhalenverteller. En dat heb ik mooi opgebouwd in deze definitie.

Al mijn hele leven zie ik alles in beelden voor mij (dikwijls lig ik ook plat van het lachen omdat ik me alles zo visueel kan voorstellen) en ik besef dat dit iets is wat andere mensen niet zo eenvoudig kunnen.

Kort door de bocht: jij vertelt je verhaal, en ik zie de beelden voor me.

 

2. Illustraties op maat

 

Dit moest ik echt al lang doen, alleen durfde ik niet… noem het een goede ouderwetse vorm van faalangst. Die trut maakt toch al 30 jaar deel uit van mijn leven, en nu heb ik besloten dat ik ga winnen. (eat this you b**tch)
Weken ben ik bezig geweest met alle info te verzamelen: wat wil ik doen, hoe wil ik het doen, wat en hoe wil ik het aanbieden en vooral hoeveel ga ik vragen?

Ik heb zelf graag transparantie en de keuze was snel gemaakt om in mijn prijzen ook transparant en duidelijk te zijn. Via de website kan je nu alle info terugvinden.
Vanaf nu kan je dus ook bij mij terecht voor maatwerk. Want dat is uiteindelijk het liefste wat ik doe: andermans verhalen vertellen.

Of je nu ondernemer bent of niet: iedereen is welkom!

 

3. Nieuwe website

 

Ik ben ervan overtuigd dat alles mee evolueert met jezelf als ondernemer. En zo ook de website. Begrijp me niet verkeerd: hij was heel leuk, maar ik wou het toch net iets strakker en cleaner. Uiteindelijk is het mijn bedoeling om hier meer mensen op aan te trekken en dan vraagt het oog ook wat. Alleen: hoe begin je daar in godsnaam aan?

Ja, op zijn Véro’s hé. Verstand op nul en u der volop insmijten. Alles wat je ziet heb ik zelf gebouwd, zelf ontwikkeld, zelf gemaakt. Of ik hiervoor gestudeerd heb? Nope. Ik ben een autodidact zoals ze dat zo schoon zeggen. Dus het was een werk van ploeteren, zweten, rugpijn (van dat gespannen zitten turen naar een scherm) en veel voldoening.

Ik ben fier op hetgeen ik als leek heb neergezet, de enige to do op mijn lijst is nog meer structuur in de webshop. Maar dat komt. Eerst even genieten van dit kleine succes 😉

 

4. Nieuwe kaarten

 

Uiteraard, wat dacht je nu zelf? Ik heb het al verschillende keren gezegd: het is een collectie die nooit stil staat. Hoewel ik al veel kaarten heb, mis ik nog enkele momenten. Lente-/ communiefeest, jubileum, troost, nog meer feestmomenten, zomaar, … Dus ik ben achter de schermen terug aan de slag gegaan.

Als eerste kan ik jullie wel al mijn lentemeisje voorstellen. Ik had al een bloemenmeisje maar dit was meer in de herfsttinten en omdat ik ze zelf zo leuk vind is ze nu in een lente-jasje gestoken. Het idee voor een zomerversie is er ook al dus deze zomer kunnen we nog een mooi meid verwelkomen!


Daarnaast ga ik ook pakketten beginnen aanbieden. Heuse feestboxen voorzien van 12 kaarten en met een leuke extra erin. Hierin ben ik nog even op zoek naar de juiste lay-out maar het komt goed! We zijn in de eindfase en heel binnenkort kan je alles vinden op de website en in de verkooppunten.

 

5. Een eigen verjaardagskalender

 

Weeral eentje dat ik steeds op de lange baan aan het schuiven was. (Valt het jullie ook op dat ik graag schuif? Ik zou beter eens gaan schuiven van een berg, dat zou pas schuiven zijn!)

Maar de eerste maand is al af en ik ben nu aan februari bezig. Het zal een kalender zijn voorzien van de datum en daarnaast een handig lijntje om iets op te schrijven. Ik ga hem aanbieden in 2 formaten: A4 en A5. Hierdoor kan hij overal wel een plaatsje vinden bij jou thuis.
Voorzien van een haakje om op te hangen en telkens met een leuke illustratie erbij.

Nu alleen duimen dat ik niet weer ga beginnen uitstellen.

 

6. Motivatie kaarten

 

Nee, we gaan dat niet met de bond zonder naam spreuken doen. Sorry, maar ik ga mijn innerlijke Phil Bosman niet naar boven halen. Ik ga motivatiekaarten maken met mijn eigen Véro spreuken. Mijn inner circle zal het niet ontkennen, ik kan nogal eens uitspraken doen die er boenk op zijn. Anderen noemen dit “cru” ikzelf zie het eerder als “ge weet direct wat ge aan mij hebt”
(zonder zever, ze hebben jaren mijn kop zot gemaakt dat ik te “cru” was. Zodanig dat ik met een mega identiteitscrisis zat en er bijna aan onderdoor ging. Nu begin ik te denken of ze met dat “cru” niet gewoon bedoelden dan ik van een goed wijnjaar was…)

Ik ga minimum 52 kaarten ontwerpen (eentje voor elke week) en ik zal ook een leuke houten houder voorzien waarin je jouw kaart op je bureau kan zetten. Zo staat je motivatiekaart altijd in je buurt en wie weet kan je die ene collega er iets subtiel mee duidelijk maken.

Tegen wanneer deze klaar zijn?

** insert oorverdovende stilte **

Wel, ik moet er nog aan beginnen dus ik kan jullie nog niet zeggen wanneer deze er gaan zijn. 🙈

 

7. Zotte en leuke hebbedingen

 

Ik smijt het hier allemaal onder één grote hoop. Denk aan pennendozen, houten hangers, kaarten met button pin, stickervellen, sleutelhangers, een kantoorspel, puzzels en eigen stof bedrukken…

Je ziet het, een hele grote verlanglijst. Nu hebben die 41 jaren in dit leven me wel al iets geleerd. Ik ben namelijk geboren met een extra gen: chaos. Dus ik heb mezelf voorgenomen om het stap per stap te doen. Niet meer alles tegelijk maar beginnen aan 1 project, dit afwerken en op naar het volgende.

 

8. Origineel artwork

 

Jullie weten ondertussen dat ik digitaal teken, maar ik mis het om met mijn kleurpotloden bezig te zijn. Begrijp me niet verkeerd, digitaal heb ik ook mijn pennen zo opgebouwd dat ze de look & feel van een kleurpotlood hebben maar het voelt toch anders. Ik wil mezelf terug uitdagen om op groot formaat (A3) tekeningen te maken in kleur.
Tenslotte ben ik de klassiek geschoolde generatie, dat digitaal is iets nieuws en ik mis gewoon het gevoel van een structuurpapier, het vloeken op een foutje dat je niet weg krijgt en de geur van vers geslepen potloden.

(Ooit al geroken? moet je eens doen. Zelfde effect als snuiven aan oude gelezen boeken…)

Dus ik ga terug de angst van het grote witte blad in de ogen kijken. Mezelf uitdagen om nieuwe vormen te creëren en nieuwe technieken nee te leren. (uitgezonderd realistisch… als ik portretten teken dan lijken ze eerder op een Picasso op cocaïne en dat is beledigend voor het model…)

 

9. Workshops

 

Yes! Ik ga kijken om zelf workshops te organiseren! Sowieso al workshops op locatie, maar ik twijfel of ik ook iets online zou aanbieden.

Wat kan je verwachten van een Vive le Véro workshop? Creativiteit alom. Ik neem jullie mee in teken- en kleurtechnieken, leer jullie hoe je zelf een leuk cartoonpoppetje kan tekenen, … wie weet ga ik terug workshops Grime geven.

Het idee zit er al, ik moet alleen nog met de uitwerking ervan beginnen.

En vooral: wat ga ik geven? Daar is die faalangst-bitch weer en ze is vergezeld van haar bestie "madam onzekerheid". Maar geen nood, ik neem rustig de tijd om hierin ook de juiste stappen te zetten. Eerst even kijken waar ik me zelf het beste bij voel en dan gewoon volle gas geven.

 

Voilà, dat zijn ze zo een beetje in grote lijnen. In mijn hoofd dwalen nog veel meer ideeën, maar sommige zijn zo hard uit mijn comfortzone dat ik ze nog even dicht bij mezelf hou.

Ga ik deze allemaal kunnen realiseren? I don’t know. De eerste 3 kan ik alvast afvinken dus daarin zitten we al op schema. En de rest dat zien we wel. Ik heb leren ondernemen op mijn ritme en dat voelt best prettig aan. Niks moet, alles mag.

Dus als ik hierop terugkijk in december, don’t shoot me als er iets niet is gelukt of als ik nog steeds aan dat ene project bezig ben. Uiteindelijk blijf je als ondernemer steeds groeien, en hoe cool is het dat jullie hier mee deel van uitmaken?
Ongefilterd, alle successen maar ook alle fails. Want die zullen er zeker en vast zijn.

 

En da’s niet erg… Uiteindelijk is Marc Coucke ook ooit begonnen met flessen vullen in zijn garage hé? ;-)